noticiesNOTÍCIES

TREBALL AMB GRUPS INTERACTIUS

01-02-19 09:47:07

Tal i conforme s’explicà en les reunions de principi de curs, s’està duent a terme en els diferents nivells, el treball amb els  grups interactius. És tracata d'una forma d'organització a l'aula que promou l'acceleració dels aprenentatges a través de la interacció. Pel seu desenvolupament, s'agrupa els alumnes en grups de 4 o 5 xiquetes i xiquets, de manera heterogènia en el que respecta el gènere, l'idioma, les motivacions, el nivell d'aprenentatge i l'origen cultural. El nombre de grups pot variar en funció del nombre total d'alumnes que tinga la classe.
La dinàmica del funcionament per la realització de les activitats està marcada per un aspecte característic. És la presència d'una persona adulta, voluntària: siguen professors, familiars o persones externes. Aquests voluntaris són els encarregats de dinamitzar el grup i assegurar que tots els xiquets i les xiquetes  del grup s'ajuden i interaccionen entre ells per així resoldre l'activitat per mitjà del diàleg igualitari, aconseguint que tots i totes hi participin. Aquest, realitza la mateixa activitat amb els altres grups, per tant, en cada activitat els xiquets i les xiquetes es troben amb una persona voluntària diferent. Per altra banda, el professor o professora s'encarrega de coordinar i observar les activitats. Per últim, els voluntaris, al final de les sessions i conjuntament amb el grup classe i els altres voluntaris, fan una valoració sobre com han anat els grups, el que és positiu i negatiu i com es podria millorar.
Els grups interactius suposen un canvi metodològic d'aula més important portat a terme en els últims anys, dins del moviment de les Comunitats d'Aprenentatge. "Els grups interactius pretenen, entre altres objectius, disminuir la competitivitat i generar solidaritat, augmentar simultàniament l'aprenentatge acadèmic i la participació de l'alumnat en les classes. Estan pensats perquè l'alumnat puga rebre una educació de màxima qualitat. Per això, no es tracta de traure certs alumnes de l'aula, sinó d'introduir recursos necessaris perquè aquests xiquets i xiquetess puguen seguir la seua educació amb les màximes expectatives possibles”. (Elboj & Gràcia, 2005, 105).
És, aleshores, una forma d'agrupament inclusiu que millora els resultats acadèmics, les relacions entre l'alumnat  i la convivència.
Seguim fent escola!

Veure Album: GRUPS INTERACTIUS

CEIP ALBORXÌ AVD. LUIS SUÑER, 27 46600 Alzira Tel. 962410721 Fax. 962401699

E-mail:46000675@gva.es

Diseny i programació: http://www.infoalberic.com